Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (linje 579 af /var/www/clients/client5/web7/web/includes/menu.inc).

Canbodja

Unge studerende i Cambodja
 
Kollegiet for universitetsstuderende i Phnom Penh
Tyve unge mænd bor sammen i en opgang i hovedstaden. De kommer alle fra provinsen. Hjemme har de meget beskedne kår, og der er ingen muligheder for, at de kan udnytte deres gode boglige evner til en videregående uddannelse. Kollegiet giver dem denne mulighed. De får gratis tag over hovedet og et dagligt måltid mad betalt af LM. Der er ro til at studere i et miljø, hvor man kan støtte hinanden og være hinandens netværk. 
Sammen med de unge mænd bor et troende lederpar. De skaber et kristent miljø, hvor de unge mænd møder budskabet om frelsen i Jesus. Størsteparten af de unge kommer til tro i løbet af deres studietid. Det samme gælder for det tilsvarende pigekollegium, der er under samme ledelse, men bliver støttet økonomisk fra anden side. 
Penge til kollegierne går til bedre kår for en række unge. Desuden medvirker det til en positiv udvikling i landet og til at bygge Guds Rige i Cambodja.
 
Kollegiet for gymnasiepiger i Siem Reap
På landet ligger gymnasierne med så stor indbyrdes afstand, at unge fra udkantsområderne ikke har mulighed for videre skolegang udover 6. klasse. Der er for langt og ingen offentlig transport. For pigerne er risikoen for overfald på skolevejen ikke til at se bort fra, selv hvis de er så heldige at kunne cykle.
 
Gymnasiepiger i Siem Reap
LM støtter et bofællesskab med plads til 15 gymnasiepiger, som drives af den lokale kirke. Pigerne bor under samme forhold, som de er vant til hjemmefra. En kvinde fra menigheden bor sammen med dem. Hun læser bibelhistorie for dem, og er parat til at tale med dem om stort og småt. I Cambodja starter man i gymnasiet fra fjortenårsalderen. 
 
Det er planen at starte tilsvarende kollegier i andre gymnasiebyer.